Hvem er vi?

Travdiscounts Historie

1

1

I året 1961 købte Kamma og Knud Sørensen et jordstykke i den lille by Kinnerup ved Vodskov, hvor der intet var bygget endnu. De gik i gang med at bygge hus til at have fasaner i. De boede selv i den ene ende og fasanerne havde den anden. I Danmark var byggestop på det tidspunkt.

Efter et godt stykke tid opførte de et stuehuset til familien som bestod af Kamma og Knud og de 4 børn Preben, Frank, Arne og Margit.

Knud arbejdede stenhårdt som maler i Aalborg, ca. 15 km. fra landstedet i Kinnerup. Kamma gik hjemme ved de 4 børn og knoklede med fasanerne.

Som tiden gik viste det sig at arbejdet med fasanerne var for besværligt i forhold til indtjeningen. Fasanhuset blev lavet om til bilværksted. Knud sluttede arbejdet i Aalborg og begyndte at arbejde med biler i Kinnerup i stedet for.

Han åbnede Kinnerups Autolakering i året 1967 og det blev en kæmpe succes. På det tidspunkt var der ikke mange autolakerer i Danmark.

(På billedet ses Frank og Preben Sørensen, Kinnerup)

Familien Sørensen havde dengang også travheste, som var familiens store hobby. De deltog i travløb i Aalborg, Skive og Billund. På samme tidspunkt begyndte Preben og Frank Sørensen at blive aktive i travsporten. De havde hele deres barndom været med familien til trav og i 1974 henholdsvis i 1977 begyndte de selv at kører travhestene.

2

2

(På billedet ses Frank Sørensen modtage en sejrsbuket foran dommertårnet på den gamle væddeløbsbane i Aalborg i 1984 i en Record sulky)

Til daglig arbejdede Frank på Aalborg havn, mens alt fritiden gik med pasning af travhestene. Preben arbejdede sammen med sin far på malerværkstedet og om aftenen var han på travbanerne. Det gik rigtig godt i dansk travsport for de to Kinnerup brødre.

4

REKORD til alle

4

Preben begyndte at producere sin egen sulky ”REKORD”. Han pruducerede alt fra bunden med svejsning, maling m.v. af disse sulkyer.

Frank deltog også i produktionen med at samle og sporede sulkyerne.

Sulkyen blev taget godt imod og produktionen blev rimelig stor efter datidens behov. Preben fik desuden idéen til at male på hjelme som kuskene brugte i løbene. Mange aftentimer gik med dekorering og udsmykning, hviklet resulterede i mange bestillinger.

3

3

Preben forsatte sit arbejde som autolakerer i de efterfølgende år. Han købte huset ved siden af sine forældre. I 1978 blev han far til datteren Anne-Marie.

Frank bibeholdte sit job på Aalborg havn, hvor han blev formand.

Begges brødres interesse med træning og løb forsatte med øget indsats i fritiden.

5

Starten på Travdiscount

Efterfølgende begyndte idéerne at komme til verden, med at sælge lidt travudstyr. Dengang var der kun Leif Larsen, Racing Tack som solgte udstyr. Preben og Frank havde en "kasse" med udstyr med i staldene på løbsdage, hvorfra de solgte til interesserede.

5

6

6

(På billedet ses bindingsværkshuset, hvor det hele startede)

Begge havde de set muligheder, der var i at starte en butik med salg af udstyr til travheste. Beslutningen blev taget og i 1985 åbnede de Travdiscount.

Firmaet blev etableret i det hyggelige bindingsværkshus bag Preben´s hus. De anskaffede sig en lille campingvogn, som blev indrettet med hylder og fyldt op med trav udstyr.

Preben og Frank blev enige om at lukke Kinnerup Autolakering og ombyggede malerværkstedet til lager. Campingvognen som de kørte på travbanerne med, var igen blevet alt for lille til det store vare varesortiment. Løsningen blev at der blev etableret butikker i stedet for på 4 baner, Aalborg, Skive, Billund og Fyn.

7

7

Travdiscount voksede støt og roligt og op gennem 90´erne i takt med nye tiltag, såsom salg af hestebokse og hestehegn og senere salg af hestetransportere.

I 2005 blev Preben og Frank agenter for markedsføring og inseminering af franske hingste, som ejedes af J. P. Dubois i Frankrig.

Der blev bygget en ny stald til følhopper med plads til 24 heste med tilknyttet plads til dyrlæge til inseminering af hopper på frostsæd.

8

8

Travdiscount voksede støt og roligt. I 2007 blev Prebens datter, Anne-Marie ansat i frimaet.

Hun har fra barns ben været med i travsporten og hjulpet med pasning af familiens heste, pakke varer til forsendelse samt hjulpet i butikkerne.

Hun forslog at værkstedet skulle laves om, fra at være et lager til at fungere som butik.

Da denne næsten stod klar til åbning, opstod der brand i den 250 kvm. store bygning.

Bygningen stod ikke til at redde og den blev revet ned.

En midlertidige forretning blev etableret i containere og skurvogne, således forretningen kunne forsætte.

Familien har altid stået tæt omkring firmaet og hestene. Mottoet har været at løfte opgaverne i samlet flok.

Tiden er nu kommet til at udvide endnu mere og der åbnes en 600 kvm. butik med udstyr til islandske heste, dressur, springheste, galop og monté samt selvfølgelig alt selvfølgelig alt til travsport samt tilhørende kontorer.

I det nye koncept vil der blive solgt foder, staldredskaber, ridetøj, hestetrailere osv. Så at sige hestens supermarked. Endvidere opstartes en webshop, med de helt rigtige priser.

I forbindelse med den nye butik og koncept, har vi valgt at skifte butiks navn fra Travdiscount til Kinnerup Heste-artikler.

9

9

Fredag, den 15. april 2011 stod vores nye butik så klar. Mange folk var mødt op til åbningssalget.

10